Gratis verzending in België & Nederland vanaf € 2000,-

Zwembad - skimmerbad

Ook voor zwembaden hebben we verschillende technieken in het gamma.

Uiteraard afhankelijk van het type zwembad.

  • skimmerbad
  • overloopbad

Belangrijkste aspect is dat in deze baden geen biologische filtering voorzien is. We maken hier enkel gebruik van mechanische glasfilters of patroonfilters waar een waterbehandeling is aan toegevoegd.
Hierdoor hebben we technisch gezien het bad zelf, met de verschillende inbouwdelen en aansluitingen en wordt de filterinstallatie in een aparte techniche ruimte opgesteld.


Het hart van deze installaties is ook weer de pomp. In dit geval stellen we de pomp ook steeds bij de filter op omdat deze zwembadpompen perfect zelfaanzuigend zijn en uiteraard enkel droog opgesteld worden.
Doordat de pomp ook druk kan leveren kunnen alle technieken gemakkelijk toegevoegd. Denken we aan UV-filters, doseringen, waterbehandeling, warmtepompen . Alle technische materialen bij elkaar.

De waterbehandeling/ontsmetting gebeurd meestal door toevoeging van chloor of gebruik van zoutelektrolyse. Dit beperkt ons voor de keuze van waterdichting enkel tot PVC liners!

Meestal worden deze systemen ook verwarmt waardoor we ook even moeten kijken naar afdekkingen.
Er zijn verschillende manieren, opbouw of inbouw van rolluiken. Hier hangt uiteraard ook weer ruwbouw en waterdichting aan vast.
In ons concept hebben we een rolluinis met inbouw rolluik voorzien:

Bekijk het concept in detail:

10-concept-skimmerbad (pdf, 2 MB)

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?