Gratis verzending in België & Nederland vanaf € 2000,-

Vijverpompen

Vijverpompen

Vijverpompen die in upflow, downflow en multiflow zwemvijvers geplaatst worden

Voor de meeste zwemvijvers raden we de variabele Auga vijverpompen aan. Dit zijn prijs technisch zeer performante pompen en de beste prijs/technische keuze in het variabele vakgebied. Bijkomend zeer zuinig in verbruik en mogelijk om zelfs geringe druktoepassing aan te kunnen in onze concepten en sytemen.
De frequentiesturing laat toe om debieten aan te passen. De garantie op deze pompen bedraagt 3 jaar!

Toch is niet altijd een debietsturing nodig of gewenst. In dit geval verkiezen we de Auga Aquaflow. Dezelfde energiezuinige specs, 3 jaar garantie.
Een toppomp in zijn segment en scoort prijs technisch weer zeer hoog!
Naast Auga bieden we ook Messner aan. Deze Duitse en zelfs enige! europese pompenproducent scoren het beste in de markt op vlak van duurzaamheid, wat uiteraard weerspiegeld in de standaard 5 jaar garantie! Deze pompen gaan vaak zelfs meer dan 10 jaar mee bij correct gebruik.
Kleine kanttekening is misschien prijs en/of verbruik dat weer net ietsje hoger ligt en bijgevolg de keuze richtin varioflow stuurt

Let op: We verwachten dat vijverpompen die in de zwemzone of filterzone worden gemonteerd op een bepaald tijdstip niet meer in 220v uitvoering mogen gebruikt worden. Europese wetgeving (AREI) is hier vooraslnog zeer vaag en we zitten in een grijze zone. Inmiddels zijn er reeds 12v mogelijkheden bij enkele fabrikanten mogelijk (BV Auga,...) en bij ons op voorraad, maar technisch merken we toch wat minmunten (drukverlies,...) Beter is dan om te kiezen om toch 220v pompen te gebruiken en deze technisch gezien uit het bad te halen en te werken met onze concepten van technische put buiten het bad!

Vijverpompen die in siervijvers los en open geplaatst worden

Hier opteren we resoluut voor de Messner MPF pompen. Deze pomp bestaat reeds meer dan 20 jaar en is nog steeds de meest performante op de markt (wij hebben weet van pompen die reeds 15 jaar zonder onderbreking 7 dagen op 7 draaien).

Deze pomp is voorzien van een open waaier die zelfs algen en plantenresten probleemloos omzet. Een garantie van 6 jaar en ruime praktijkervaring, deze pomp is niet stuk te krijgen. Ook een uitstekende keuze voor kleine fonteinen, borrelelementen en spuitfiguren.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?