Gratis verzending in België & Nederland vanaf € 2000,-

Afdekkingssystemen en rolluiken

Rolluikssystemen

Wij plaatsen, herstellen en onderhouden rolluiksystemen van T&A en/of Aquadeck. Eigenlijk zijn de verschillen tussen deze twee marktleiders miniem en de lamellen zo goed als identiek. Veel belangrijker is de keuze van het type lamellen. We hebben de mogelijkheid om de lamellen in PVC of in polycarbonaat te voorzien. Tegenwoordig zijn de speciale anti-alg profielen ook zeer gunstig geprijsd. Voor elk type lamel is meestal ook een SOLAR variant beschikbaar, dat betekent dat het water door de zon al weer enkele graden gaat opwarmen. Dit is een enorm voordeel tijdens de overgangsseizoenen. PVC Solar lamellen raden wij integraal af omdat we vaak scheefgetrokken lamellen zien als het toch te warm geworden is in het bad. Als standaard bieden wij meestal polycarbonaat (solar) lamellen aan in de anti-alg uitvoering.
​​​

Het rolluik kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden: opbouw, in een speciale kast of volledig in de bodem van het zwembad verstopt, alles is mogelijk.

Meestal wordt er toch gekozen om het rolluik in een aparte nis te verwerken waarmee dan een plage gecreëerd wordt die dikwijls dienst doet als eerste brede trede van de trap.
We maken we gebruik van een inox as met buismotor waarop de lamellen worden gemonteerd.

De inbouwdelen voor de as en motor worden vooraf mee ingemetseld of we kunnen pas nadien doorboren. Belangrijk is dat de muren opgebouwd worden met volle betonblokken of gestort beton! Er komen veel krachten op deze inbouwdelen.
Let ook op dat de liner gelijk komt met de flens, bv bij gebruik van zwembadisolatie moet het inbouwdeel uitstekend ingemetseld en indien gekozen voor de inbouwdelen pas later te monteren moeten we een extra vulplaat/vulflens voorzien.
​​​​
​​​
Na de waterdichting komen de tegenflensen gemonteerd en voorzien we ook de inbouwdelen voor de vierkante inox balk aan de wanden waarop de stenen van de plage kunnen geplaatst worden. Op deze manier verkrijgen we een ondiepe zone die afhankelijk van de grootte van het bad 85a86 cm of 105a106 cm breed is. Onder deze plage zit dan het rolluik verstopt.
​​​​​​

De laatste component van het rolluiksysteem is de aparte stuurkast. Deze wordt mee op het technisch bord van de filterinstallatie en waterbehandeling gemonteerd. Er worden 2 aparte kabels voorzien vanaf de kast naar de afdekking zelf. Eén EXVB 3G2,5mm² voor de spanning van de buismotor en één EXVB 5G1,5 voor de sturing.
Tip: Voorzie een technische kamer net buiten het bad ter hoogte van de rolluiknis. De 2 elektrische kabels kunnen reeds vanuit de technische ruimte waar de zwembadinstallatie moet komen naar dit putje gegetrokken worden

De plaatsing en de afstelling van het rolluik gebeurt steeds door onze diensten. Hou ook rekening met een levertermijn van 6 à 10 weken na opmeting voor de levering van de lamellen. Indien het roldek door omstandigheden toch op een andere manier moet worden voorzien, dient dit vooraf met ons besproken te worden. We denken hierbij aan een schuine nis, in de bodem, bovenop,…

Vloeibare afdekking

Voor baden en zwemvijvers waar men geen dure afdekking kan of wil voorzien, hebben wij met Heatshield of Heatcover een mooi alternatief. In feite is dit een vloeibaar product dat in zeer kleine hoeveelheden wordt toegevoegd aan het zwemwater, zodat zich bovenop het water een zeer dun laagje vormt dat de verdamping bij opwarming gaat afremmen.

Calculatie Heatshield/ Heatcover:

Als standaard dosering wordt van de fabrikant uit 1a2 ml per m² per dag voorgeschreven. Dit is echter afhankelijk van externe factoren en kan voor elk bad licht afwijken.
Voorbeeld: Buitenzwembad 8 m x 4 m en gebruik 200 dagen/jaar
8 x 4=32m² x 1a2 ml = 32ml x 200 dagen = 6,4L a12,8L heatshield per jaar!

Voordelen:

  • Energiebesparing voor de zwembadverwarming
  • Minder waterverdamping - minder waterverbruik
  • Minder verbruik chemicaliën (bij zwembad)
  • Geur en smaakloos
  • Geen invloed op filterefficiëntie
  • Ook mogelijk voor overloopzwembaden (gelieve ons hiervoor te raadplegen)
Vorige pagina 24 / 24
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?